I anledning af, at Tivoli fylder 175 år i 2018, havde de valgt at åbne Tivoli at lave “Vinter i Tivoli”. Det betød, at de åbnede tidligere end de plejer. De har nemlig haft åbent i små tre uger, hvoraf de to af dem var der vinterferie i landet. På den måde har alle haft mulighed for at komme ind forbi.

Det var godt nok ikke hele Tivoli, der var åben, da de forbereder sig til den nye sæson. Men der var trods alt åben i de “børnevenlige” områder, so-2-speak.

Tivoli havde valgt at puste en kæmpe iglo op på plænen. Herinde kunne børn og barnlige sjæle få sig en kælketur, rutsjetur eller lov til at skyde med skumbolde ind igennem nogle store huller i skillevæggen. Det hele så virkelig sjovt ud, hvis man altså er til den slags og nå jo, er barn.

Vinter i Tivoli

Bambi på glatis

Noget af det, som man også har kunnet læse fra mit tidligere indlæg, så har jeg savnet skøjtebanen i Tivoli. Her i Vinter i Tivoli havde de endelig fået den frem igen. Den var placeret ude foran Nimb, formet som en stor hvid pavillon med lys.

For 30kr. kunne man leje skøjter og tage sig en lille tur. Der var ingen tidsbegrænsning på, så man kunne få lov til at skøjte indtil man ikke kunne mere. Og om fredagen kunne man danse under stjernerne til musik. Der tændte de op for festmusikken, så man kunne prøve sig med en lille isdans. Det passede jo også meget godt, når man tænker på, at de Vinter Olympiske lege var igang i Pyeongchang.

Jeg var derinde i mandags sammen med min Bedste og søster. Jeg skulle ud og skøjte sammen med min søster for første gang. Det er omkring 10 år siden jeg sidst stod på skøjter.

Jeg vidste, det ville tage lidt tid at vænne sig til det igen, men det kom alligevel lidt bag på mig. Jeg faldt også på røven, som man siger, en enkelt gang. Kom dog hurtigt op igen, men var lidt øm. Jeg havde slået albuen, men ikke noget alvorligt.

Til sidst kunne jeg skøjte rundt om bænken, der blev sat ind i midten på banen. Hvis jeg kunne, ville jeg gerne ud og skøjte igen, men så må jeg jo bare finde andre steder, hvor jeg kan gøre det.

Bambi på glatis – Se hvordan jeg klarede mig på skøjtebanen

Vinter i Tivoli Vinter i Tivoli

Lys over Tivoli

Overalt i Tivoli, eller i hvert fald i den åbne del, kunne man opleve lys i forskellige farver og mængder. Det er ligesom når man er derinde til jul, hvor man også kan se lysene i træer, på bygninger og i søen.

På træerne havde de kastet kunstsne og hængt spejle på, så de glimtrede i aftenens lys. De havde også stillet snemænd udover det hele. Et rigtigt vinterlandskab.

Der var en far og søn, som var derinde, og sønnen havde spurgt sin far, om man også kunne se nisserne. Men det var der jo ikke nogen steder. Der var snemænd, kunstsne, skøjtebane og pingviner. Ingen nisser. Det var jo heller ikke jul længere, men hvor skulle børnene vide det fra. De er vant til, at man kan komme derind til jul og sommer.

Så det kan være svært for børnene at forstå hvorfor Tivoli havde åbent på dette tidspunkt. Men børnene kunne få sig en god tur og prøve nogle af forlystelserne, imens de voksne kunne nyde synet af hvidt landskab og lys overalt. Hvis du nåede at komme ind forbi Tivoli ved du hvad jeg taler om. Hvis ikke, kan du måske få et lille indblik i hvad det er jeg taler om fra billederne.

Vinter i Tivoli Vinter i Tivoli Vinter i Tivoli Vinter i Tivoli Vinter i Tivoli Vinter i Tivoli Vinter i Tivoli Vinter i Tivoli Vinter i Tivoli Vinter i Tivoli

Om ikke andet kan man glæde sig til, når Tivoli åbner op til foråret og ikke mindst når de kommer med programmet for Fredags Rock. Jeg har læst mig frem til, at de skruer op for musikken, så man ikke oplever den dårlige lyd igen. Det glæder jeg mig i hvert fald til.

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.