Som barn gik mange af mine sommerferier på at besøge forskellige områder og steder i Danmark. Turene gik altid til Jylland og Fyn. Mange af mine ture var sammen med min Bedste og min Olde, tre generationer afsted på tur. Jeg husker det som nogle gode somre, meget stille og rolige.

I 2015 gik turen endnu engang til Jylland, men denne gang sammen med min Bedste og min lillesøster. Vi har lige siden 2006 haft en tradition med at være sammen den første uge i august. Det er der vi holder sommerferie sammen – mormoren og hendes to børnebørn.

Turen går til Jylland

Vi havde fundet et ophold på Hotel Vildbjerg, hvor alt var inkluderet, morgenmad og aftensmad, så det eneste vi selv skulle proviantere var frokost og snacks. Vi var der i tre dage, men da det er en meget lille by, ikke langt fra Herning, kørte vi rundt og besøgte andre byer og seværdigheder.

Min Bedste og jeg var blevet enige om, at det nu også var på tide, at min lillesøster kom ud at se og opleve andre sider af Danmark. Vi havde to år tidligere været nede på Møns klint, oppe i Helsingør, Kronborg, og turister i København. Denne gang valgte vi så Jylland. Fordi vores Bedste meget gerne ville vise hende Grenen, Himmelbjerget og den kønne natur i Jylland. Og vi kom hele vejen rundt.

Vi startede i Skagen og gik helt ud til toppen af Danmark. Stod med fødderne plantet midt i det hele, så man havde Kattegat på den ene side og Skagerak på den anden side. Selvom det var lidt gråt i vejret var det faktisk rart nok at være derude, det er jo Danmark. ?

Vi kørte også forbi Silkeborg og tog op på Himmelbjerget. Her havde vi virkelig vejret med os. Solen skinnede og det var dejligt varmt. Det sjove ved den her tur var, at jeg huskede det som om, der var laaangt op til Himmelbjerget, men det var der slet ikke. Det er lidt sjovt at se hvordan man forandre sig med alderen. Som en lille pige på 11-12 år kan sådan en vej synes lang, men når man kommer tilbage som 26 årig, så er det slet ikke sådan virkeligheden er. ?

Hvidsten Kro og Hvidstengruppen

Inden turen gik hjem, tog vi forbi Hvidsten Kro, som jo ligger lige på vores vej hjem til Køge. ? Men det var et ønske fra både vores Bedste og min side. Når nu vi alligevel ikke var langt derfra skulle vi forbi og se det. Vi havde begge set filmen (mere end et par gange), og historien omkring kroen og ikke mindst Hvidstensgruppen er jo helt fantastisk. Selvom det ender sørgeligt til sidst, så kom der noget godt ud af det. Vi synes kun, det var på sin plads også at vise det til min lillesøster. Hun havde næsten også lige haft om det i skolen.

Min Oldefar var selv en frihedskæmper, og der findes et billede af ham, hvor han er sammen med Kong Frederik VIIII. Billedet hænger inde på Frihedsmuseet. Jeg har desværre ikke selv fået set det. Men når museet åbner igen i 2018, skal jeg da derind og se det.

Det var en virkelig dejlig tur, vi fik oplevet en hel del og så havde vi simpelthen vejret med os. Når vejret er godt i Danmark, så skal man gøre sig selv den tjeneste at opleve de mange skønne og smukke sider af Danmark. Turisterne strømmer jo hertil. Mens vi danskere gerne tager udlands fordi når det er sommerferietid, skal man helst hen hvor solen skinner. Og i Danmark ved man aldrig hvordan vejret vil være eller arte sig i løbet af ferien. Så for at være sikker tager man til udlandet, hvilket jeg i den grad godt kan forstå! ?

Men som der synges i en af vores nationalsange, skrevet af Adam Oehlenshläger: “Der er et yndigt land, det står med brede bøge, nær salten østerstrand.”

Det oplever man kun ved at tage på tur rundt i det ganske danske land. God tur!

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

1 Comment

  1. […] en ferie sammen med min Bedste og søster. De sidste tre år har turen gået til Sjælland, Fyn og Jylland, så i år prøvede vi noget nyt nemlig at besøge vores naboland, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.