Masser af succes

Masser af succes det må man sige, at Kim Larsen har haft. Søndag den 30. september 2018 sov Danmarks store nationalskjald stille ind. Og i den forbindelse er der mange, som mindes den store legende i denne uge. Det ville jeg da også gerne lige gøre.

Masser af succes

En af de største

Jeg er ikke nogen speciel stor fan af Kim Larsen. Jeg elsker rigtig meget af hans musik og så er jeg vild med filmen “Midt om natten”. Men jeg blev dog alligevel meget rørt i søndags, da beskeden kom ind på min telefon. Det første jeg sagde og tænkte var, “nej!”.

Jeg vidste, han havde kræft og havde været syg i en længere periode, og at det et eller andet sted kun ville gå én vej. Men allerede og lige nu, den havde jeg ikke lige set.

Vi satte, ligesom så mange andre danskere, Kim Larsens sange på og hørte dem igennem dagen. Min Bedste har én af hans gamle cd’er, som jeg har hørt meget som barn. Det er “Kim Larsen i cirkus”. Jeg mener, hun engang har fortalt, at hun var inde og se ham, da han lavede showet i 1984, og det var derfor hun købte den. Og så var der et par af hendes yndlingssange med Kim Larsen på. 🙂

Kim var én af de største i Danmark. Han ramte alle generationer, og alle kunne synge med på sangene uden besvær. Børn synger dem i børnehaven og i skolen, de unge rocker med på mange af de remixede versioner til festerne og de ældre skråler med på sangene til de store sammenkomster. Man kan sige, at alle der så hans koncerter skrålede med på sangene.

Jeg fik kun set ham en enkelt gang, og det var i sommers til fredagsrock i Tivoli. Men jeg er da mega glad for, at jeg nåede at se og høre ham live. Det var min søster og Bedste også. Jeg hørte i løbet af dagen fra én i TV’et der sagde, at han så Kims koncerter i 2018 som hans egen afsked med publikum. Det er lidt hårdt at tænke på, synes jeg, men samtidig også ret fint.

Kim har altid været der

Det er lidt sådan mange har det, tror jeg. Altså, at Kim har altid været der. Hans musik er blevet spillet i radioen, til festerne og højtiderne.

For mig lærte jeg nogle af Kims sange at kende både gennem lytning af cd’en min Bedste havde og så til musik i skolen. Vi havde en virkelig god musiklære på et tidspunkt. Han var en af de yngre lærere og så lærte han os nogle af de gode nutidige klassikere, som både Shu-Bi-Dua og Kim Larsen stod bag.

Jeg kan huske, at vi til sidst kunne de fleste sange fra især “Midt om natten” uden brug af tekster, det var vi jo ret stolte af. Jeg ved ikke i hvilken sammenhæng jeg har hørt dem, men jeg har også i løbet af barndommen og ungdommen hørt nogle af Gasolins sange, uden egentlig at vide, at det var Gasolin.

Der er rigtig mange, som har et minde til nogle af hans sange, og jeg kunne også læse og høre i løbet af søndagen, at rigtig mange synes, “Om lidt” er én af de bedste sange. Det er helt klart også en meget smuk sang! Men jeg synes det er lidt synd, at den bliver brugt til bisættelser og begravelser, ikke fordi man ikke må, det er helt op til den enkelte.

Når jeg hører sangen, forbinder jeg den med mit afdansningsbal. Hvert år til den store afslutningsfest blev der spillet to af hans sange; “Den allersidste dans” og “Om lidt”. Når man hørte “Om lidt”, skyndte alle sig ud på dansegulvet. Nu vidste man, at det var sidste chance inden sommerferien at danse med sine venner og familie. Så sangen har en helt anden betydning for mig end den måske har for nogle andre. Men sådan er det jo tit. 🙂

Masser af succes

Der er mange der har forskellige favoritsange med Kim Larsen, og det kan være svært at vælge med det store bagkatalog han har sig. Jeg synes selv det er svært, men der er dog én sang, der skiller sig ud for mig.

For mig, så er min klart favoritsang “Masser af succes”. Det er en smuk sang. Den handler bl.a. om ensomhed, og at man kan nok så meget ha’ masser af succes, penge og leve det fulde luksusliv, men hvis man ikke har nogen at dele det med, hvor meget er det så værd? Man skal huske at værdsætte tiden med dem man har kær, for hvis man ikke gør det, så kan det godt ende med at blive lidt ensomt.

Så elsker jeg melodien, og teksten er virkelig smukt skrevet. Der er bare et eller andet over den sang, som rører mig dybt.

Hvis jeg skal lave en top-10 liste over mine favoritsange med den kære Kim, så ville min liste se således ud:

  1. Masser af succes
  2. Den allersidste dans
  3. Om lidt
  4. Papirsklip
  5. Elefantens vuggevise
  6. De smukke unge mennesker
  7. Rabalderstræde
  8. To som elsker hinanden
  9. Sirenesangen
  10. Kom igen

Helt seriøst, så kunne jeg blive ved med at tilvælge sange til listen. For der er så mange gode sange. F.eks. “Tarzan Mama Mia”, “Køb Bananer”, “Midt om natten”, “Rita”, “Kvinde min”, “Kringsat af fjender”, “Jutlandia” og “This is my life”. Hvordan ser din egen liste ud? (Skriv gerne i kommentarfeltet)

Jeg så i et tidligere program med Gasolin, hvor Kim fortalte, at de virkelig gode sange er blevet skrevet på 2 minutter. Det kan sagtens være, at research og forberedelse før sangens tilbliven kan der være gået op til en måned. Men sangen er skrevet på 2 minutter. Og de mindre gode sange er skrevet på 3-3,5 minut. Det er ret vildt at tænke på.

Det smukke ved Kim og hans sange er, at de lever videre i bedste velgående. Og jeg ved, at især min generation og de efterfølgende generationer vil spille hans mange velkendte sange for ens egne børn. For det er nogle fantastiske gode sange!

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.