Danmark synger julen ind

I går var det første søndag i advent, og det betød, at DR for fjerde år i træk lavede programmet “Danmark synger julen ind”. Og vi var selvfølgelig med. 😀

Danmark synger julen ind

En ny lille tradition

Min Bedste og jeg startede på vores lille nye tradition sidste år. Eller det vil sige, vi havde set programmet i fjernsynet for to år siden. Og da vi havde muligheden for at komme ind og opleve det selv sidste år, blev vi enige om, at det skulle vi gøre til en lille ny tradition. At tage derind første søndag i advent og synge julen ind.

Det blev sendt direkte i fjernsynet på DRK kl. 20.00, og den vil blive genudsendt på P2 juleaften kl. 12.15.

Sidste år kunne man se os et par gange. Men i år, der kunne man virkelig se os. Og det er ikke fordi vi tager derind for at komme i fjernsynet. Vi tager derind, fordi det er hyggeligt og en fantastisk oplevelse. I år var vi bare heldige at få billetter på 1. Balkon midt for, så det var lettere at blive set i fjernsynet.

Vi er der ikke så meget, men man kan dog se os. Især når vi havde valgt at have en lys bluse på blandt alle de mørke. Så man kunne virkelig se os. :’D

Vi troede så også, at man virkelig ville kunne se os, fordi Pia Kjærsgaard sad lige foran os. Men jeg har set showet, og man kan ikke rigtig se Pia, selvom man kan se os. Det var nu meget morsomt. Både min Bedste og hendes sidemakker talte til Pia lidt før showet. Og da showet var forbi, ønskede hun dem begge en god jul. Det var min Bedste i hvert lidt stolt over. 🙂

Danmark synger julen ind

Sang og glæde

Det er Phillip Faber, som dirigerer showet. Han er både vært og dirigent i forhold til de tre kor og fem-mands husorkesteret der er tilstede.

Kor72, som er en forening for de mange kor rundt om i landet, var tilstede igen i år med over 300 kormedlemmer. Derudover var DR KoncertKoret og DR PigeKoret også tilstede. Det må jeg sige var en kæmpe oplevelse.

Sidste år var vi så heldige, at det var DR BørneKoret, som var med. Og de er jo bare så søde og fantastiske at se samt høre. I år var de, som sagt, “erstattet” med PigeKoret. Vi har aldrig oplevet dem i virkeligheden. Vi har altid talt om, at det kunne være en oplevelse at se og høre dem til en koncert. Men de er så eftertragtede, at det kan være svært at få billet til dem.

Nu har vi så fået oplevet dem, og jeg kan ikke andet end at sige, at de er så gode og fantastiske som folk siger. Så jeg kan godt forstå, at de er nogle eftertragtede piger. 😉

DR KoncertKoret og PigeKoret var både fælles på scenen og hver for sig. Det var en god blanding synes jeg. Derudover var der også postkort fra de forskellige kor rundt om i landet.

Danmark synger julen ind Danmark synger julen ind

Solister og brummere

I år fulgte vi fem modige danskere, som skulle lære at synge. Eller i hvert fald lære at ramme tonerne og synge til. Det var et par ret søde og sjove indslag. Og det lykkedes dem naturligvis.

Der var også to solister med: Annika Aakjær og Teitur. De var begge noget nervøse, men de synger helt vildt godt.

Annika sang en ny julesang, som hun selv har skrevet. Jeg er vild med Annika og hendes stemme, er måske ikke helt så vild med hendes musik. Men den nye julesang kunne jeg virkelig godt lide! Så når hendes julealbum engang bliver færdig, skal jeg da have det.

Teitur sang hans egen version af “Happy Xmas (War is Over)”. Den var også virkelig god. Og hans stemme er så sprød og lækker, at man jo nærmest kunne høre ham hele aftenen. Men det blev kun til to sange, en solo og duet med Annika. De kom ind senere og sang “Når du ser et stjerneskud”. De var meget søde, da de udførte den.

Den var blevet lidt mere jazzet, og så havde de skiftet tøj – til noget lidt mere julet. Og så stod de ellers der og prøvede at synge til samt med hinanden. Det lykkedes til en vis grad. Men det var da lidt mærkeligt at høre sangen på den måde. Dog meget hyggeligt.

Alt i alt, så var det en virkelig hyggelig, fantastisk og sjov aften med god julemusik. Julen blev for alvor skudt igang i går, og nu kan man næsten ikke vente til, det bliver juleaften. 😀

Danmark synger julen ind Danmark synger julen ind Danmark synger julen ind

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

2 Comments

  1. […] ude at julehygge med to af mine veninder, bl.a i Tivoli og se juleudstillingen. Jeg har været til julekoncert. Og naturligvis holdt jul med min […]

  2. […] julekoncerten vi var inde til den første søndag i advent blev sendt i fjernsynet, så blev denne nytårskoncert […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.