Kasper Eistrup

Der er nok ikke mange, som umiddelbart kender til navnet Kasper Eistrup. Men der er nok flere som kender til bandet Kashmir. Her var han tidligere forsanger og guitarist. Nu har han så kastet sig fuldt ud over kunsten.

Frederiksborg Slot

I anledning af H.K.H. Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag sidste år, så har Kasper malet et nyt portræt af ham. En mere afslappet og utraditionel version.

Frederiksborg Slot

Sidste år, der var vi inde og se både udstillingen af H.K.H. Kronprins Frederik, hvor man ser de første 50 år af hans liv. Og så så vi kunstudstillingen, som Ralph Heiman stod bag. Det var en kæmpe oplevelse dengang, men det var det også denne gang.

Sidste gang så vi de første par etager, som ligesom var fra ca. 1500-tallet til 1900-tallet. Men vi nåede ikke op på 3. etage, hvor man bevæger sig fra 1900-tallet og frem til i dag. Så det ville vi gerne se denne gang. Derfor startede vi deroppe, og det var altså virkelig interessant og sjovt.

Frederiksborg Slot
Frederiksborg Slot
Frederiksborg Slot
Frederiksborg Slot

Det var også sjovt at se, hvordan kunsten eller portrætterne ligesom har forandret sig igennem tiden. Men oppe på 3. sal var der også en anden udstilling, som var virkelig interessant. Den hed “Scenesat”, som Claus Peukert stod bag. Her kunne man opleve utraditionelle iscenesatte billeder af kendte personer fra politik, kultur, sport, teater og musik.

De var virkelig smukke! Der var også en del børn, som var betaget af dem. Så det er virkelig en udstilling for hele familien. Men det er historie jo også, kan man sige. Det er hele turen værd, hvis du spørger mig. 🙂 Udstillingen kan opleves til og med den 12. maj.

Claus Peuckert
Claus Peuckert
Claus Peuckert
Claus Peuckert
Kasper Eistrup

Som det sidste skulle vi ikke kun se portrættet af kronprinsen, men også mange af de andre værker, som Kasper har kreeret.

Jeg var “blown-away”. Det var så fantastisk at se hvordan han havde mixet materialer og mixet stilarter. Og så kan man jo bruge flere timer på bare ét maleri. Fordi der også er tegninger og skrift gemt i maleriet.

Langt fra ser man én ting, men når man kommer tættere på, så ser man alle de små detaljer. Her var der også en masse børn, som havde det sjovt med at finde alle de ansigter, figurer og tegn der var gemt. Det er også en god måde at lære børnene kunst på.

Kasper Eistrup
Kasper Eistrup
Kasper Eistrup

Selv voksne synes det var sjovt. Jeg synes, det var fascinerende. Man oplevede noget nyt hver gang, sådan havde jeg det i hvert fald.

Man kan opleve udstillingen frem til den 3. marts 2019. Det eneste jeg kan sige, at man ikke vil fortryde det, også selvom man skal helt til Hillerød. Blot til info, så er der gratis parkering om søndagen i byen. Og ellers kan man også nyde en tur i slotshaven, hvis man gerne vil have lidt mere med hjem. 🙂

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.