Søndagstur til Frederiksborg Slot

I dag var jeg på søndagstur til Frederiksborg Slot sammen med min Bedste og søster. Vi skulle op og se udstillingen af H.K.H. Kronprins Frederik, samt Ralph Heimans portrætter.

Søndagstur til Frederiksborg Slot

H.K.H. Kronprins Frederik – Prins til Danmark

Siden H.K.H. Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag i maj har vi gerne villet besøge Frederiksborg Slot, da de har lavet en udstilling, der fortæller om Kronprinsens tilværelse og pligter.

Den viser alle de store begivenheder fra hans liv. Alt fra da han bliver født til i dag. Man kan se nogle af kjolerne, uniformerne og mange af de fantastiske ting samt medaljer han blandt andet har fået igennem de første 50 år.

Det var en virkelig god, flot og repræsentativ udstilling, hvor man følte, at man kom bare lidt tættere på – det synes jeg i hvert fald. Altså ikke tættere på som menneske eller noget i den retning, men mere i den forstand, at man nærmest rørte ved historien og det som han har lavet og skabt. Noget man kun har set i fjernsynet eller ugeblade.

Det var en ret stor oplevelse for mig.

Har du ikke fået set udstilingen endnu, kan du stadig nå det. De kører udstillingen ligefrem til den 31. december 2018. Læs mere om udstillingen.

Ralph Heimans

En anden ting vi også meget gerne ville inde og se var portrættet af Kronprinsen og Kronprinsessen. Det er en australsk kunstner, som står bag portrætterne. Og hold da op, for en kunstner han er!

Det er første gang, hvor jeg har taget mig selv i at gå rundt med åben mund af begejstring for det jeg så. Jeg er meget kunstinteresseret, og hans værker kendte jeg ikke så meget til i forvejen, hvilket jeg synes er lidt mærkeligt. Jeg har både været i Sydney og i en del museer, men aldrig set hans værker.

Men i dag fik jeg set nogle af dem. De var så betagende, flotte og så livagtige. Jeg følte, at jeg nærmest var med i billedet. At det var noget jeg stod lige foran og betragtede. Og når jeg bevægede mig fra den ene side til den anden, så var det ligesom om billedet var i 3D – som om det flyttede med mig. Det var virkelig utroligt, og jeg har ikke oplevet noget lignende.

Vi var også ret heldige, fordi det var sidste dag i dag, at man kunne se hans værker, som han havde udlånt til Frederiksborg Slot i anledningen af hans nye portræt af Kronprinsen.

Ralph har et kæmpe talent, og jeg kan nærmest ikke vente med at dykke meget mere ned i hans værker. 🙂

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.