Danmark Verdensmestrer! Håndboldfeberen var på det højeste og helt ekstatisk, da Danmark endelig fik den længeventede medalje i hus.

Danmark Verdensmestrer

På damesiden har vi jo alle medaljerne i hus, vi manglede “kun” den ene på herresiden. Nu er det så også blevet hverdag igen. Men jeg vil dog gerne lige hylde de danske drenge, som jeg også selv var inde og se. 😉

I søndags spillede de danske landsholdsspillere i herrehåndbold VM finale i Boxen i Herning. Det var mod Norge, som vi allerede havde mødt i gruppekampen. Selvfølgelig stod den på en revanchekamp for nordmændene, men for danskerne handlede det bare om at finde kampglæden og det gode spil frem igen.

Semifinale mod ærkerivalerne

Fredagen inden finalekampen skulle vi først lige vinde over Frankrig. Et hold vi har vundet et par gange over, men de fleste gange har vi tabt til et klart bedre mandskab. Jeg husker stadig, da vi vinder over Frankrig ved sidste OL (2016). Det var en uforglemmelig kamp. Jeg får stadig gåsehud, når jeg ser tilbage på kampen. 🙂

Men nu var det en kamp om en finaleplads til VM. Vi havde jo halvt værtsskab, så semifinalerne skulle spilles i Hamborg, Tyskland. Derfor skulle vi lige pludselig væk fra de vante rammer og danske tilskuere. Mange troede, det ville få en effekt på det danske spil. Men sådan blev det langt fra.

Vi tordnede igennem semifinalekampen. Der blev stort set ikke lavet nogle fejl fra de danske spillere. Og det virkede som om, at Frankrig ikke havde værktøjerne til stille op mod de danske styrker.

Kampen blev aldrig sådan rigtig spændende. På et tidspunkt kom vi foran med 11 mål, det var jo helt absurd og uvirkeligt. Frankrig som har vundet Verdensmesterskabet op til flere gange, fik nu ikke et ben til jorden. Og kampen blev 38-30 til Danmark. Og så ventede VM-finalen på hjemmebane!

VM-finale på hjemmebane

Så kom kampen og vi skulle som sagt igen møde Norge. Vi havde troen på os selv og vores spil. Og selvtilliden fejlede ingenting efter en fantastisk og overlegen kamp mod franskmændene. Nu stod kun nordmændene i vejen for danskerne til at tage guldet for første gang.

Vi har stået i VM-finalen tre gange tidligere. Men nu er det på hjemmebane, og danskerne har aldrig spillet så godt igennem en hel slutrunde. Så hvis det ikke skulle være nu, hvornår skulle det så blive?

Selvfølgelig vandt de danske drenge over Norge, som efter ti minutters spil allerede havde afgjort kampen på en måde. Vi vandt 31-22! Og dermed skrev vi os ind i historiebøgerne. 😀

Danske verdensmestrer i håndbold og så på hjemmebane. Aldrig har der været så mange tilskuere til en slutrunde tidligere på dansk grund. Derudover så var min søster og jeg også med til at skrive historie, da vi overværede åbningskampen mod Chile i Royal Arena.

Det eneste jeg manglede var at være inde på Rådhuspladsen, da de skulle fejres dagen derpå. Men jeg var på arbejde og havde ikke mulighed for at få fri. På den anden side, så har jeg tidligere stået derinde og taget imod de danske spillere, da de vandt EM i 2012. Noget jeg heller aldrig glemmer. Fantastisk oplevelse! 😀 Dengang var det bare koldere og Kronprinsen var tilstede.

Men altså man kan jo ikke være to steder på én gang, og desuden så fulgte jeg med på skærmen igennem hele eftermiddagen. Fra de lander i Kastrup, til Rådhuspladsen og de tager afsted. Så jeg fik det hele med. 🙂

Glæder mig til at se, hvad det næste bliver med de danske håndbolddrenge. KOM SÅ DANMARK!

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.