Bohemian Rhapsody

I går var jeg (endelig) inde og se filmen “Bohemian Rhapsody”. Efter at have hørt meget om filmen både fra folk jeg kender, anmeldere, kendte og castet, var mine forventinger høje. Og der må jeg bare sige, at filmen levede fuldt op til dem.

Bohemian Rhapsody

 Queen

Jeg har aldrig været en kæmpe stor fan af Queen, men jeg er vild med deres musik. Og som optakt til filmen hørte jeg i min sommerferie meget af deres musik. Jeg hørte også en podcast fra P7 Mix Marathon, som ikke kun spillede Queens og Freddie Mercurys egne sange, men også ligesom fortalte historien bag successen. Det var en 7-timers lang podcast, men jeg lærte virkelig meget om musikken og kunstnerne.

Det er tit sådan, for mig især, at når jeg begynder at høre nogle kunstnere, hvor jeg måske kun kender et par enkelte af deres populære sange, får jeg sådan nogle aha-oplevelser. Jeg kan f.eks. høre en sang og tænke, “gud, den vidste jeg ikke, han/hun/de også sang.” Mit musikkendskab til kunstneren bliver lige pludselig større. Sådan havde jeg det også da jeg lyttede til denne podcast.

Bohemian Rhapsody

Så jeg var helt klar til at se filmen om Queen, som leder op til deres store succes og ikke mindst den store koncert til Live Aid på Wembley Stadium. Udover jeg fik lidt mere baggrund om især Freddie Mercury, fik jeg også nogle gåsehudsoplevelser til koncerterne.

Da filmen begyndte fik jeg allerede gåsehud, men jeg fik det igen, da de indspillede Bohemian Rhapsody. Så igen da de begyndte at indspille “We Will Rock You”. Men jeg fik kun gåsehud over hele kroppen en enkelt gang, og det var til sidst. Jeg sad og tænkte, “ej, det der gad jeg godt at have oplevet”. Det var en vild oplevelse bare se det i filmen, men at være tilstede ved koncerten, må have været en helt syret oplevelse.

Det var en virkelig god film, som skal opleves i biograffen med et godt surround sound.

Læs mere om filmen og se traileren.

Oscar?

Jeg vidste godt, at Rami Malek var en god skuespiller, men jeg må sige, at hans præstation og fortolkning af Freddie var helt utrolig. Der er et par kendte mennesker, som jeg følger på de sociale medier, der har sagt, at hans præstation var oskarværdi. Og jeg kan kun slutte mig til gruppen.

Jeg synes faktisk også, at filmen kunne være en god kandidat til en oscar. I hvert indenfor kategorierne: makeup, scenografi, kostume-design og lyd. Det kan sagtens være, at andre ikke er enige, men jeg synes i hvert fald, den er værdig blandt de nominerede. Men nu må vi se.

Har du ikke fået set filmen endnu, så skynd dig og se den. Du vil ikke fortryde det! 😉

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.