I søndags var min Bedste og jeg inde i DR Koncerthuset for at synge julen ind. Vi har de sidste par år set “Danmark synger julen ind” på DR K i fjernsynet. I år skulle vi så selv prøve at være en del af det.

Nogle af DRs kor synger julen ind med de gode gamle danske julesalmer og -sange. Ind imellem nogle af sangene kommer der små postkort fra hele danmark. Her møder vi nogle lokale kor, som synger enten danske eller engelske julesange.

Danmark synger julen ind
DR Koncerthuset

DR og Danmark synger julen ind

Jeg fandt ud af, at man kunne komme ind og se “Danmark synger Julen ind”. Så jeg spurgte min Bedste om hun ville med derind. Vi havde jo som sagt set det i fjernsynet et par gange før, og vi synes begge, det var helt fantastisk. Men nu kunne vi altså komme ind og rent faktisk blive en del af det.

Det var min Bedstes første gang i DR Koncerthuset. Jeg havde jo været der et par gange før i år. Men det føltes lidt som første gang at være der igen. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det var jo en ny oplevelse.

Vi sad utroligt godt. Vi sad på første række lige bag koret (Kor72). Og kunne simpelthen se det hele derfra. Som det plejer var der også gæsteoptrædener, denne gang var det Dorthe Gerlach og Nikolaj Nørlund.

Som sædvanen tro blev det sendt live i TV, på DR K. Det var også sjovt at se hvordan det hele foregik bag kulissen, så at sige. 🙂

Først varmede vi op med konferencieren og dirigenten, Phillip Faber, med nogle små øvelser. Det var ret sjovt. Og imens man i TV kunne se postkortene fra rundt om i Danmark, så havde vi en lille “pause”. Vi kunne fx følge med på skærmene, når postkortene blev vist.

Danmark synger julen ind

Danmark synger julen ind

Ny tradition

Det var en helt vild oplevelse. Fik virkelig tit gåsehud og nærmest tåre i øjenene, så smukt de alle sammen sang. Især DR BørneKoret var jo helt fantastiske og så var DR Risengrød-Koret også ret imponerende.

DR Risengrød-Koret er et nyt oprettet kor, som består af unge teenagedrenge. Man synes, der ligesom manglede mænd i de danske kor. Så derfor afholdte man audition, hvor de unge mænd kunne komme ind og prøve chancen. De alle sammen gik videre og kom ind på scenen til sidst i liveshowet. De skulle synge “Jeg så julemanden kysse mor”. Det var faktisk ret vildt hvad de kunne.

Man sad tilbage med en god fornemmelse og blev helt i julestemning – endnu mere end jeg var i forvejen. Der var en god blanding af danske og engelske sange, og ikke mindst en god blanding af koncertoplevelser og fællessang.

Min Bedste og jeg blev enige om, at det var ikke sidste gang vi havde gjort det. Så det skal være vores nye tradition, altså at tage ind i DR Koncerthuset og synge julen ind den første søndag i advent. 🙂

Koncerten blev som sagt sendt live på DR K og den vil blive sendt i radioen den 23. december på P2 kl. 12.15. Fik man ikke set det i søndags, er der stadig håb. Man kan nemlig gå ind på dr.dk og se udsendelsen. Ellers bliver den også vist på DR K den 9. december kl. 09.25 og Juleaften kl. 20.00.

Danmark synger julen ind

Danmark synger julen ind Danmark synger julen indLæs mere om de gamle og nye traditioner, der er ved juletid i min familie.

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.