Som lovet vil jeg nu fortælle jer om flere oplevelser jeg havde, da jeg var på udveksling down under.

Spring Break

Ved den såkaldte “Spring Break” handlede det primært om at komme ud og opleve mere af det fantastiske land. Da jeg kendte nogle i Brisbane, var det jo oplagt at tage et smut derop og besøge dem. Så i en lille uges tid tog jeg til Brisbane. Der var super lækkert og lige en by efter min smag.

Solen skinnede hele tiden, og det var den varmeste uge jeg havde oplevet dernede i den tid jeg havde været der. Også selvom dem jeg besøgte, syntes det var SÅ koldt, gik jeg rundt i shorts dagen lang!

Første dag jeg ankom til Brisbane var det “Fars Dag”. Derfor skulle vi mødes med resten af familien oppe ved et “look-out”. Herfra kunne man se hele byen. Selve centrum er alle de høje bygninger.

Jeg fik fortalt, at i byen ligger der en kæmpe flod, som snor sig som en slange gennem byen ud i havet. Den starter og slutter i havet. Floden opdeler altså selve byen Brisbane. Man bliver altså nødt til at bruge en såkaldt vandtaxi for at komme over til den ene eller anden side af floden.

Vandtaxien valgte jeg at tage anden dagen på min rejse. Jeg sejlede hele turen rundt med den, fra den ene ende af floden til den anden og så tilbage igen. Det var en skøn tur, og det kostede ikke særlig meget (omkring 9 AUS Dollars). Og så kunne man stå af og på hele dagen som man havde lyst til. Det er anbefalelsesværdigt at tage sådan en tur. På den måde oplever man noget andet, og ser byen fra en anden vinkel. Jeg kan sammeligne det lidt med en dejlig, velkendt rundtur inde på de københavnske kanaler.

Kulturen og naturen i Brisbane

Jeg syntes, det var helt utroligt, at en storby som Brisbane kan virke så rolig. Der var ingen mennesker der var (eller virkede) stressede, ikke ligesom i Sydney, som også er en storby med stort S. Jeg fandt også ud af, at man i Brisbane gør meget ud af at være kulturelle med skulpturere rundt omkring i bydelen. Der enten symboliserer noget af Australien, fra krigstiden eller andre vigtige begivenheder. De kan også have andre betydninger for befolkningen. Jeg fandt dem i hvert fald meget interessante og inspirerende.

Som man kan se på billedet, gør de meget ud af arkitekturen i byen. De viser, at de er en moderne by med masser af fremdrift. Denne bygning ligger på Elizabeth St. og kan sammenlignes med Strøget i København. Hvor man også viser modernitet og hele tiden følger med tiden, samtidig med at holde fast i historien og de gode gamle traditioner.

Dette meget flotte arkitektur er tagfronten på en af de mange butikker. Så vidt jeg ved, er det nogle arkitektstuderende, som havde fået ideen til dette.

Når man går langs floden, som jeg gjorde en af dagene, oplever man også kulturlivet i byen. Man kan for eksempel komme til at opleve, hvordan folk i frokostpausen tage ud og jogge, løbe eller være aktive på andre måder. Eller opleve hvordan folk tager ud i det dejlige vejr, nyder deres frokost i den dejlige natur.

Det er nemlig sådan, at Brisbane har en hel del natur omkring indre centrum, det kan være en park eller som her langs floden, hvor bagved træerne ligger et universitet.

Når man også går langs floden bliver man helt betaget af de naturgrønne oplevelser, det gjorde jeg i hvert fald. Man kunne bl.a. se hvordan man prøver at bevare de gamle buske og træer. Fordi de har så megen værdi og historie i sig, at man ikke kan forestille sig et naturskønt område uden dem. Man kunne også forestille sig hvordan det har set ud med den store flodbølge, der havde været der noget tid før jeg var der.

Omkring frokosttid satte jeg mig gerne i en lille park, hvor dem som arbejdede lige i nærheden også satte sig for at spise deres frokost. Jeg syntes, det var helt imponerende, at i en by med så meget liv og biler/busser kunne være så rolig og stille. Det var næsten helt befriende at være tilstede netop lige der, og jeg kunne bare sidde der i lang tid og nyde solen og hele stemningen der var der.

Som nævnt tidligere, går der en stor flod gennem byen. På billedet nedenunder kan man se hvordan det ser ud og hvordan den snor sig gennem byen. Her hvor dette billede er taget, ligger der en strand (Street Beach). Det lyder måske lidt mærkeligt, det syntes jeg i hvert fald, da jeg stødte på den.

Street Beach

Altså når man går over den berømte Victoria Bridge og går langs floden, kommer man først til en kæmpe bygning. Det er stedet hvor en af TV’s hovedkanaler ligger samt et museum og et slags skuespillerhus, hvor der er en masse forestillinger at se.

Bevæger man sig længere ned ad “gaden” kommer man til et mindre buddistisk område, som man kan gå ind og se meget mere af og som munder ud i naturdelen af Griffith University. Ved universitet, kommer man så lige hen til en rimelig stor opbygget strand, med sand, “Lifeguards” og vand, fuldstændig som at være på en rigtig strand.

Som man kan se på billedet, står der et surfbræt hvorpå der står Street Beach. Det var lidt af en surrealistisk oplevelse, og på et tidspunkt tænkte jeg, hvorfor havde jeg ikke valgt dette universitet i stedet for (jeg havde endda set på det og ansøgt dertil). Tænk at kunne tage til stranden, uden at være på stranden, i pauserne e.l.

Og som det næste billede indikerer, kan man se universitet i baggrunden, så det ligger lige i “baghaven”. Og på den anden side (som man ikke kan se på billedet) ligger floden og resten af byen.

Jeg tror dog bare, at jeg måske ikke ville have været i stand til at læse særligt meget eller koncentrerer mig for den sags skyld, hvis jeg havde valgt netop dette universitet. Som jeg nævnte i tidligere indlæg, så boede jeg allerede tæt på stranden, så på den måde er jeg ikke gået glip af noget. ?

Elizabeth Street Brisbane og Caloundra

En anden ting jeg også syntes var en lidt mærkelig oplevelse, det var da jeg gik ned ad Elizabeth St. dukker der lige pludselig storskærme op. Her kan man følge med i hvad der foregår i øjeblikket både i ind- og udland (lidt som vores TV2News kanal). Det er ikke ligefrem noget jeg er vant til at se, når jeg bevæger mig i de københavnske gader eller i Sydneys gader, for den sags skyld.

Man kan måske godt forestille sig stemningen i billedet, meget fredfyldt, ikke stressende (selvom der er en “million” mennesker på gaden), solen skinner og alt er stille og roligt. Det er virkelig sådan jeg oplevede Brisbane.

Umiddelbart vil jeg ikke ligefrem påstå, at der er en masse ting man kan opleve i Brisbane. Men hvis man tager tid til at opleve den sande kultur, tror jeg man vil komme til at opleve en hel del man ikke lige havde forventet. Og måske endda noget man ikke er vant til. Jeg håber, du vil blive lige så positivt overrasket som jeg var.

Som sagt, er der ikke meget at opleve i Brisbane som sådan. Men man kan evt. låne en bil og køre lidt længere op ad eller længere ned ad kysten. Mange af jer kender nok The Golden Coast, meget attraktivt sted for især unge mennesker og surfere.

Nu vil jeg nok skuffe nogle, men der var jeg ikke. Jeg tog op på den anden side af kysten til Caloundra, som også er kendt som The Sunshine Coast. Et lidt mere fredfyldt sted med masser af søde australiere og familier. Kan til tider godt minde lidt om de spanske sommerferier man har været på som barn. Et virkelig hyggeligt og varmt sted. Det er et sted som skal opleves med egne øjne.

Watertaxi

Det sidste jeg vil fortæller jer om, er hvad man eksempelvis kan komme til at opleve når man tager en vandtaxi hele “turen rundt”.

Som noget af det første man møder er selvfølgelig strukturen i selve centrum. Og så alle disse høje bygninger der ligger der, hvor de fleste er kontorbygninger. Der er nogle enkelte hoteller og lejlighedskomplekser af den højde.

Når man nærmere sig den anden ende af floden, dukker der lige pludselige nogle “million-bygninger” op. Boliger med egen bådplads og udsigt til floden.

Jeg følte næsten som om det var lidt malplaceret. Men det er nu engang dér man har valgt at bygge villaboligerne.

Man er da heller ikke i tvivl om, hvem der muligvis bor sådanne steder, lidt Hollywood-agtigt.

Jeg ved selvfølgelig ikke med sikkerhed, at det er sådanne typer som bor der. Men jeg kan kun forestille mig at det er. Jeg spurgte familien jeg besøgte og viste dem billederne, om de vidste hvem der boede der. De mente, at det enten var nogle rigmandsfamilier, selvstændige person e.l. som boede der.

Så alt er lagt op til fantasierne både hos dig og mig. Men kun indtil mysteriet bliver opklaret kan man selv enten drømme sig til sådan et sted at bo. Eller bare forestille sig hvem der bor i sådanne store, pragtige villaer lige ud til floden.

Det sidste hus “på vejen” er så dette barbie-agtige hus. Og ja, det er lyserødt, det er ikke lyset i billedet der gør det.

Så vidt jeg kunne se “på vejen” var dette det største “hus”. Og så med en virkelig fantastisk udsigt og ikke mindst fantastiske omgivelser.

Nu må I endelig ikke tro, at jeg er en fordomsfuld person eller misundelsesværdigt anlagt, for det er jeg ikke. Men det er kun fordi det hele virkede så uvirkeligt for mig. På den ene side af floden har en masse højhuse og kontorbygninger, og på den anden side har man sådanne nogle villaer.

Den gule and

En anden ting, som også bliver den sidste ting, jeg vil dele med dig, er den gule and. Anden “svømmede” rundt i hele Australien fra kyst til kyst (havn til havn).

Jeg var den første i min vennekreds, der stødte på den gule and Down Under. For da jeg var kommet hjem, lagde mange af mine venner billeder af anden op på Facebook. Her kunne jeg så fortælle dem, at jeg allerede havde set den for flere måneder siden i Brisbane.

Så tænker du nok, hvad skal den gøre godt for eller hvad er dens formål. Det skal jeg sige dig. Anden er til for at samle penge ind til forebyggelse og undersøgelser af cancer, ligesom vores indsamlingsdage her i Danmark. Det er en sjov og anderledes måde at gøre opmærksom på cancer og dens nogle gange uhelbredelige egenskaber.

Håber det har givet dig lidt af en ide om, hvad der muligvis kan vente dig. Eller måske har det givet dig lidt inspiration til når eller hvis du bestemmer dig for at tage til Brisbane.

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.