I slutningen af april sidste år tog jeg på ferie – alene vel og mærke!

Der var mange, der op til min ferie, spurgte om jeg godt turde det og om jeg ikke ville kede mig? Jeg svarede hver gang, at jeg havde rejst flere gange tidligere alene. Og jeg var ikke bange for, at jeg ville kede mig. Jeg skulle simpelt hen bare ned at slappe totalt af og være mig selv.

Singleferie på Gran Canaria

Jeg overvejede mange forskellige rejser, men valgte til sidst at låne et sommerhus af nogle bekendte. Min Bedste og jeg har tidligere lånt det. Jeg har været der nogle gange, så det var et område, jeg følte mig tryg i. Og så behøvede jeg ikke at være turist på samme måde, som når man tager til et nyt sted. Det var på Gran Canaria i Playa del Inglés. Sommerhuset ligger i et lukket område, så det er ikke alle der bare lige kan komme ind.

Jeg rejste lørdagen efter St. Bededag og kom hjem igen søndag ugen efter. Det var faktisk ret godt planlagt, for så skulle jeg “kun” på arbejde i tre dage bagefter og så stod den på miniferie igen (Kristi Himmelfartsdagene). Så jeg kom aldrig “rigtigt” tilbage på arbejde før ugen efter igen. ?

De første to feriedage skulle jeg lige vænne mig til, at jeg ikke havde nogen at snakke med. Men på den anden side, så passede det mig også helt fint. Det var faktisk rart ikke at tænke på andre end sig selv. Man skulle ikke tænke på hvor og hvornår man skulle have noget at spise, det styrede man helt selv.

Jeg havde taget min bærbar med, men jeg fik ikke brugt den udover til at se en film eller to på. Og tro det eller lad vær, så var jeg faktisk heller ikke på de sociale medier. Foruden en gang eller to, da jeg fik en glædelig nyhed om familieforøgelse. Men ellers var jeg slet ikke på og det var faktisk også rigtig rart. Man bliver hurtigt afhængig af det – det er jeg i hvert fald stadig den dag i dag. Så det var rart med nogle fridage derfra. Det viser sig, at verdenen går jo ikke under, hvis ikke man er på. ?

Det er dog lidt sværere at gøre når man er hjemme. Her er der jo net hele tiden og så er det så nemt, for mobilen er nærmest limet til ens hånd og hvis ikke den er, så er den i hvert ikke langt væk. Det er lidt sjovt at tænke på, hvor hurtigt man kan vænne sig til noget og hvor lang tid man er om at blive vænnet af med det igen.

Hvad fik jeg tiden til at gå med?

Jo, jeg brugte tiden på at være oppe ved poolen, sidde på terrassen og læse bøger. Ellers gik jeg en tur eller to bare for at få rørt mig lidt. Og selvom jeg havde været der tre-fire gange før, så gik jeg ad nogle veje, jeg ikke havde været før. Jeg fik faktisk oplevet noget nyt alligevel, selvom det ikke var planen. ?

Det her var første gang i mit liv, at jeg var helt alene med mig selv. Altså jeg har da været alene hjemme i weekender o.l. men det er ikke det samme. Denne gang rejste jeg væk fra det hele og dem allesammen, for virkelig at være alene. Og nøj, hvor jeg elskede det! Jeg fandt virkelig roen og var nærmest et nyt menneske, da jeg kom hjem igen. Det var i hvert fald, hvad mine kollegaer og andre jeg kender fortalte mig.

På hele turen var der kun et enkelt øjeblik, hvor jeg følte mig alene. Det var min sidste aften og jeg havde besluttet mig for at tage op og spise i en restaurant, som jeg kender rigtigt godt. Der kom en hollandsk familie på fem, der satte sig ved bordet ved siden af mig og de ligefrem gloede på mig! Det var som om de bare ventede på, at der skulle komme én og sætte sig ved bordet sammen med mig. Men det gjorde der ikke. Det var ikke særligt behageligt at blive begloet sådan på. Ellers havde jeg overhovedet ikke på et eneste tidspunkt tænkt over, at jeg var alene.

Jeg kan kun anbefale andre til at “turde” tage en tur med kun sig selv. Hvad enten det er op i et sommerhus i DK eller på en slags charterferie i udlandet eller noget helt tredje. Det er ligemeget bare så længe man er alene med sig selv. Dig som har været afsted på ferie alene ved i hvert fald hvad jeg snakker om – det skal opleves!

Det skal lige siges, at det ikke var sådan en rejse, hvor jeg lige pludselig fandt mig selv eller ind i mig selv. Eller hvor jeg lærte mig selv bedre at kende. Den oplevelse havde jeg allerede haft, da jeg var i Los Angeles og i Australien. Det her var blot en tur, hvor jeg virkelig kunne slappe af og være mig selv. Og jeg kan godt fortælle jer, at det ikke er sidste gang, at jeg har gjort det! ?

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.