I sidste uge sprang rigtige mange nye studenter ud på diverse uddannelser. Og i løbet af den sidste lille uges tid har de mange glade studenter været rundt om i landet og besøge familie og venner i vogn. Min søster var også én af dem. Den nye generation: Student 2019.

Studenterkage
11 år siden

Der er 11 års forskel på min søster og jeg, så derfor giver det meget god mening, at der går 11 år imellem dengang jeg fik hue på og min søster får hue på.

Det pudsige var bare, at det var samme dato, samme skole og i samme lokaler, at vi begge får hue på. :O Jeg var ellers overbevist om, at der var en dag imellem, men jeg tjekkede det lige igen, og det var rigtig nok. Det eneste var, at jeg fik hue på en tirsdag og min søster fik hue på en mandag.

Jeg husker min gymnasietid, som turbulent, sjovt og stressende men på den mere gode måde. Jeg havde ikke så mange venner i gymnasiet, men jeg kendte mange mennesker. Og mange af dem følger jeg stadig på de sociale medier, og når vi mødes tilfældigt ude i byen snakker vi da også sammen. Men ellers var og er jeg ikke rigtig nogen del af en social gruppe.

Der er min søster meget anderledes end mig, og det har jeg sådan set altid været lidt misundelig på. Ikke fordi jeg ikke er en del af gruppe i dag eller fordi jeg ingen veninder har i dag, men mere dengang jeg var ung.

Af samme grund er vores “studenteruge” også meget anderledes. Men dog alligevel husker jeg det som en fantastisk og dejlig tid.

Jeg fik også mulighed for at møde nogle af mine gamle lærere, som stadig husker mig. Og jeg mødte så også nogle af dem, som jeg selv blev student sammen med.

Der var f.eks. én, som jeg ikke gik i klasse med, men vi havde nogle enkelte timer sammen. Han sidder nu i bestyrelsen på gymnasiet, i byrådet og er lige blevet valgt ind til Folketinget. Og han kunne huske mig, hvilket jeg synes var ret vildt. 😉 Men jeg synes hver gang, det er vildt, at de mennekser, som jeg ikke selv følte, jeg var en del af, kan huske mig.

Student 2019

Som sagt blev min søster student i mandags. Der var både min Bedste og jeg tilstede samt hendes far og familien. Hun skulle op i Dansk, og den nailede hun selvfølgelig uden de større problemer. Hun sluttede af med et flot 10-tal. Og jeg fik æren af at skrive tallet i huen, som traditionen foreskriver. 😀

Student 2019 Victoria

Om aftenen var der grillhygge, meget stille og roligt. Det var jo skønt vejr, høj sol og meget varmt. Hun sluttede selvfølgelig af i byen med alle de andre. Og de efterfølgende tre dage. 😉

Det var så noget af det jeg selv gik glip af. Det kan der have været flere årsager til, men det er noget som jeg i dag godt kunne have tænkt mig at have oplevet og prøvet.

Fredag var der så translokation og studenterkørsel. Og der kan jeg så se, at der er sket en del på de 11 år. Men studenterne er ligeså glade og høje som vi selv var. Denne gang var der så en tradition for, at dem som havde fået 12 eller 02 i sidste eksamen skulle løbe efter vognen.

Student 2019

Nogle løb et par 100 meter, andre løb lidt længere og så var der også nogle, som løb hele vejen til første stop! Det gjorde vi for det første ikke selv, og for det andet tænker jeg også, det kan blive farligt at have de unge mennesker løbe langt efter vognen ude på vejene. (Ja, jeg lyder lidt gammel nu ;))

De kom så forbi min søsters hjem, hvor vi selvfølgelig også var tilstede. De var nået til det punkt, hvor energien var lidt lav, men humøret var stadig højt.

Det eneste jeg tænkte på var, “ej jeg vil også med”. Men det måtte jeg ikke. Jeg havde også forkert hue. 😉

Stort tillykke til alle de nye udklækkede studenter!

Student 2019 Victoria
Victoria og jeg student 2019
Student 2019 - studenterkørsel
Studenterkørsel - student 2019
11 års forskel - student 2008 v. 2019

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.