Denne gang vil jeg beskrive mine ture til Paris. Ja, jeg har været der mere end en gang, ligesom nok mange andre også har. Jeg har været der tre gange og jeg ved, jeg kommer til at tage derned flere gange endnu.

Det er en af de mest fantastiske storbyer jeg har været i. Jeg elsker byen for dens fascinerende kultur og bygninger. Men også for alle de mange historier man får ved at gå rundt i byen. Jeg har været i Paris, når det har regnet, været lidt køligt og været rigtigt varmt. Man kan sige, jeg har prøvet lidt af hvert, når jeg har været der.

Turen går til Paris

Første gang jeg var i Paris var jeg 16 år. Jeg var der sammen med min familie. Vi havde bestilt en tur i Eiffeltårnet, en tur ned langs Le Seine og så skulle vi ind og se Moulin Rouge. Der boede vi faktisk heller ikke langt fra. Det var helt unikt at få denne oplevelse som kun 16 årig.

Jeg vil dog sige, at jeg var lidt skuffet da jeg så Moulin Rouge. Jeg troede, det ville være en lidt mere “kunstnerisk” oplevelse, hvis jeg skal sige det. Altså, der ville være mere show over det hele.

Andre vil nok være uenige med mig eller måske endda sige, jamen, det er fordi du ikke ved meget om det e.l. Men der vil jeg bare sige, at jeg kender alt til Moulin Rouge. Og så har jeg selv gået til dans i 20 år, så jeg kender en hel del til det med shows, musicals osv. Min familie havde lidt den samme følelse, så måske var det ikke bare mig.

Nu ikke for at lyde som om ingen burde betale for at se, det siger jeg ikke.  Jeg synes, hvis man har tid og lyst, skal man tage ind og se det! Så kan du selv bedømme “showet”.

Turen går for anden gang til Paris

Anden gang jeg tog til Paris, var også med min famile. Men denne gang var min lillesøster på 8 år også med. Det var min studentergave. Så derfor gik jeg rundt i Paris med min studenterhue på. Hotelmanageren troede jeg var en guide, hvilket vi syntes var meget sjovt. Det var også meget sjovt at gå rundt i de parisiske gader, hvor der lige pludselig blev sagt “tillykke” fra andre danskere, som også var dernede.

Min lillesøster og jeg tog alene op i Triumfbuen, mens de andre sad nede på en fortorvscafe og slappede af. Det var anden gang jeg var deroppe. Men det var noget helt specielt at være deroppe sammen med en pige på 8 år, som oplever og ser det hele med andre øjne.

Jeg tror desuden, jeg aldrig har gået så meget som i de tre-fire dage vi var der. Bortset fra dengang jeg var på Bornholm sammen med min klasse i 6. klasse. ?

Turen går endnu engang til Paris

Sidste gang jeg var i Paris var jeg sammen med min Bedste. Det var vores “sommerferie”. Og så var det sidste gang vi sådan var rigtigt sammen inden jeg tog på udveksling i halvt år.

Jeg tror, man kan sige, at jeg har set og gået Paris tyndt, hvilket jeg stort set også har. Men der er stadige mange ting jeg mangler at gøre eller gerne vil opleve. For eksempelvis har jeg endnu ikke været i Le Louvre (og set Mona Lisa) eller været inde i Notre Dame, og for ikke at tale om set “Frihedsgudinden”. Så der er masser af grunde til, at jeg skal til Paris igen.

Der er nogle ting, som jeg synes, man bare må og skal se:

  • Notre Dame
  • Triumfbuen (også tage derop!)
  • Eiffeltårnet (jeg siger ikke man SKAL tage derop, men i hvert fald se den, og omend ikke andet prøve deres restaurant)
  • Sejle langs Seinen
  • Moulin Rouge
  • Louvre
  • Montmartre
  • Og ikke mindst Luxembourghaven

Bonus info:
Jeg boede som sagt den første gang ikke langt fra Moulin Rouge og Montmartre. De sidste to gange har jeg boet i en af de “omringende” veje ved Triumfbuen, og det kan anbefales! At bo tæt på Champs Èlysee er i gåafstand fra alt. Så vil jeg også anbefale dig at gå rundt så meget som muligt. På den måde for man mest at se af den parisiske kultur og alle dens skønheder, såsom bygninger.

Stay tuned for more experiences…

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.