I sidste uge var der gang i den store fødselsdagsfejring både i den kongelig familie og i min egen familie. Min lillesøster havde fødselsdag, en stor én af slagsen, nemlig 18 år. Og ligesom ved den kongelige fejring af H.K.H. Kronprins Frederik, blev hun også fejret et par gange.

Fødselsdagsfejring

Min søster fylder 18 år

Den 24. maj fyldte min søster 18 år. Det var en stor dag, især for hende. Hun havde glædet sig meget til denne dag, ikke fordi hun nu kunne stemme og blev myndig. Men fordi nu kunne hun få lov til at køre bilen uden at have en “barnepige” ved siden af sig. De nye regler er jo sådan, at du jo godt må få kørekortet når du bliver 17 år, men så skal der også sidde en voksen ved siden af på passagersædet. Personen skal bl.a. være fyldt 30 år og have haft kørekort i mere end 10 år. Det sidste kan jeg godt skrive under på, men ikke det første kriterie.

Så jeg havde også glædet mig meget til, hun fyldte 18 år, for så var jeg ikke længere forvist til bagsædet. 😉

Min Bedste og jeg var blevet inviteret til surprise morgenmad hos hende. Så der startede vi kl. 8.00, for hun skulle jo på gymnasium kl. 10.00. Da vi ankommer ser vi, at der holder en bil med bånd på. Og så havde vi godt regnet den ud. Hun fik da ikke mindre end en lille bil, godt nok hendes fars gamle, men stadig en bil hun kan kalde for sin egen.

Så ikke nok med hun nu kan køre bilen selv uden “en voksen” ved siden af, så er hun nu også selvkørende. Det er alligevel lidt vildt at tænke på.

Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring

Fødselsdagsfejring

Selve hendes 18 års fødselsdagsfest blev holdt i lørdags. Min Bedste havde fortalt min søster, at hun havde sørget for flag på alle bygninger og busser i anledning af, at det var hendes fødselsdag. Til at starte med, havde hun set lidt mærkeligt ud i ansigtet og tænkt, hvorfor har hun det? Indtil det så gik op for hende, at det var en joke, og at det jo selvfølgelig var fordi H.K.H. Kronprins Frederik havde fødselsdag.

Festen blev holdt i nogle fine lokaler. Al maden havde hendes far stået for. Borddækningen stod hendes fars kone for. Musikken stod hun selv for. 😉

Der var familie og veninder med til festen, og senere kom nogle fra hendes gamle og nye klasse, for så skulle der festes. Min Bedste og jeg blev til hun fik de berømte 18 shots og så tog vi hjem. Det var rigtig hyggeligt. Der var en lille video som hendes veninder havde lavet til hende, som var rigtig fin. Og så var der en enkelt sang, den var ret sjov, for der var ikke rigtig nogen, som kunne finde ud af det. Det er en sang, hvor man skal stå op når man kan nik-genkendende til beskrivelsen, der står uden for linien. Det var der som sådan ikke noget problem i, men meningen var også bare, at det kun skulle være dem som stod oppe, der skulle synge linien. Resten skulle sidde ned og vente på, det blev deres tur. Men det var nu meget sjovt.

Gaver fik hun også en masse af. Det var primært penge og glas hun fik, men det var også det hun havde ønsket sig. Hovedsagen var, at hun blev glad for det hele, både gaverne og festen.

Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring

Tillykke Frede

Som de fleste nok har bemærket, så var det også en andens fødselsdag i sidste uge. I lørdags fyldte danmarks kronprins, folkets Frederik 50 år, og det skulle jo fejres.

Han indledte med at løbe Royal Run i 5 byer, hvor over 70.000 mennesker havde stillet op til start. Enten ved at løbe 1 mile (1,609 km) eller 10 km. Frederik løb selv 1 mile i de fire første byer og sluttede af med 10 km i København. Jeg fulgte med hjemme fra sofaen fra morgenstunden af. Det var altså en oplevelse synes jeg. Og man samtidig finder nogle man kender, gør det hele jo bare endnu mere specielt.

Dagene efter var der lidt mere fejring med lidt reception for hans protektioner, åbning af et nyt uddannelse- og forskningssted i Aarhus, afsløring af hans nye portræt samt åbning af den nye udstilling i anledning af hans 50 år fødselsdag, og så på selve dagen fejring af folket på balkonen og Gallataffel om aftenen. Dagen efter sluttede en uges fejring med en kæmpe koncert og underholdning i Royal Arena.

Jeg fulgte med i det hele på sidelinien. Dog kunne jeg ikke følge med i gallaen og karetturen af gode årsager. Så de tre flotte taler ved Gallataflen fik vi ikke set eller hørt, men det gjorde vi så dagen efter. Og jeg må nok sige, det var tre flotte og mindeværdige taler!

Men jeg var på Amalienborg lørdag formiddag, for at ønske ham tillykke sammen med over 10.000 andre mennesker fra nær og fjern. Det var en helt speciel og fantastisk oplevelse. Det var også første gang jeg oplevede det. Jeg var taget derind sammen med min Bedste. Vi kunne lige nå det inden, at vi skulle videre til fest.

Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring Fødselsdagsfejring

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.