I tirsdags var jeg sammen med min Bedste til foredrag med Emil og Theis, som er blevet danmarkskendte fra deres sejleventyr jorden rundt. Der kom den populære tv-serie “Kurs mod fjerne kyster” ud af det.

Vi har trofast siddet og fulgt med på deres lange jordomsejling. Jeg har læst deres bøger, fulgt med på de sociale medier og nu har jeg oplevet dem live.

Kurs mod fjerne kyster

Opvarmning

Normalt når man er til foredrag er der ikke rigtig noget opvarmning, ligesom man kender det til koncerter. Men her havde de fået arrangeret, at Christian Juncker, som har skrevet titelsangen til tv-serien Kurs mod fjerne kyster – “Havana”. Havana er også navnet på skibet, som de sejlede jorden rundt i. Det er en virkelig smuk sang. Velskrevet, let og beskrivende.

Han lagde ud med at synge én af hans gamle sange “Mogens og Karen“. Han fortalte, at Emil kan huske sangen fra da han gik i gymnasiet. Jo mere Christian snakkede jo yngre blev Emil egentlig. 🙂

Da jeg hørte sangen, sad jeg også tænkte på, gud den kender jeg også. Jeg hørte den også, mens jeg gik i gymnasiet. Det er sådan en lidt sjov og mærkelig sang, ikke en sang man var vant til at høre i radioerne på det tidspunkt.

Han sang også et par af hans nye sange, som lige var udkommet på cd for en uge siden. Og så sluttede han selvfølgelig af med sangen “Havana“, som alle der sad i salen kendte. Det var en rigtig fin opvarmning.

Kurs mod fjerne kyster

Før rejsen

Det har været fantastisk at opleve alle de skønne steder de har været, og man fik jo en længsel efter selv at opleve de samme steder. Og så er jeg jo jævnaldrende med de to drenge, især Emil, så jeg oplevede det på en anden måde end fx min Bedste. Hun havde nok den samme oplevelse, da hun fulgte Troels Kløvedal på hans mange rejser, som jo er deres farfar.

Foredraget var en god blanding af humor, fortællinger og videoklip. Det var første gang, at de stod på scenen sammen. Emil har været rundt i Danmark hhv. alene og sammen med sin far, Mikkel Beha Erichsen. Det var Theis’ første gang, så han var ret nervøs, men han gjorde det så godt!

De fortalte både om hvordan de oplevede mange af de forskellige rejser/oplevelser, og fortalte også om, hvor “unormale” deres forældre fx også har været omkring deres beslutninger. Emil fortalte fx, at da han ville spørge sine forældre om han måtte låne deres skib til at sejle rundt, var de sådan “jamen selvfølgelig må du det!”.

Mikkel var i gang med at røre i gryderne, da Emil får stammet sig frem til at spørge. Mikkel fortsatte med at røre i gryderne og Marian sad ved bordet. Mikkel spurgte så, hvor han havde tænkt sig at sejle hen. Jamen, han havde tænkt sig at sejle jorden rundt. Der svarede de så i kor, at det syntes de, var en fantastisk idé!

Marian spørger så, hvor længe han havde tænkt sig at være afsted? Her svarede Emil så, “hmm, det ved jeg ikke ca. 2 år”. Marian siger så, at det ikke var særlig lang tid. Han skulle nok regne med nærmere 2,5-3 år. Som Emil sagde, en “normal” mor ville have sagt noget lignende “nej, det er godt nok lang tid jeg skal undvære min dreng” eller “det er godt nok en farlig tur du skal bevæge dig ud på, er du sikker på det?” Men sådan er hverken Mikkel eller Marian.

Kurs mod fjerne kyster

Theis får sagt til Emil, at han skal altså ikke regne med hans hjælp til at gøre skibet klar til sejlads…medmindre han kom med på rejsen. Og så var det ligesom på plads.

Det havde taget dem omkring 1 år at gøre skibet klart og sig selv klar til den store rejse. Sommeren 2013 drog de afsted på deres 3 år lange rejse rundt om jorden. På de tre år havde Emil og Theis kun skændtes én gang, og det drejede sig om hvordan man bandt knuden når man var til kajs.

Det var de dog stadig ikke enige om. Men Emil var jo kaptajnen på skibet og styrede alt det overordnede, og Theis var første styrmand og styrede alt det andet. Så derfor lod de den ligge der.

Men ellers havde der ikke været noget på rejsen. De syntes også, det havde været fantastisk at være koblet fra internettet og mobilen. Der fik de så mulighed for at debatere og diskutere med deres gæster ombord. Altså uden, at de kom op at skændes eller blev uvenner.

De havde bl.a. snakket om hvad det var Bruce Willis havde sagt i en af hans “heltefilm”, for alle helte har jo en punch-line. Diskussionen havde været i gang i lidt over 6 måneder, inden de fik set filmen. Det viste sig så, at han slet ikke siger noget!

Der blev også spurgt, hvordan de havde udvalgt deres gaster og om de havde et yndlingssted. De havde haft venner, familie og bekendte med ombord, bortset fra et enkelt par fra Aalborg, som havde skrevet en mail til dem. De syntes, de havde god humor og kunne bidrage med noget ekstra til rejsen.

Danmarkskendte

Der blev også spurgt, hvordan det var at komme hjem igen. Det var lidt af en omvæltning for dem begge. Mens de var afsted, havde de fået at vide, at folk var ret vilde med deres programmer og meget interesseret i dem. Men de var slet ikk forberedt på hvad der ventede dem, når de kom hjem.

Som de selv sagde, da de ligesom nærmede sig Christianshavn efterfulgt af 200 både og redningshelikopter, begyndte det så småt at gå op for dem, at der var nogle som havde fulgt deres rejse. Da de nåede ind til havnen stod der, havde TV2 fortalt, omkring 20.000 mennesker for at tage imod dem.

Det var ret så overvældende for dem begge. Og det med, at de lige pludselig ikke længere kunne gå i fred på gaden uden at blive genkendt, det var også noget de lige skulle vænne sig til.

De var taget ud at rejse, fordi de gerne ville se verden og finde ud af hvad de ville lave resten af deres liv. Det første fik de gjort i den grad! Det andet havde de ikke rigtigt fundet ud af. De ved egentlig heller ikke, om de den dag i dag havde fundet ud af det.

Theis er dog begyndt på skole, som bådbygger. Som Emil sagde, Theis er som den eneste begyndt på skole…altså af de to. Emil ved stadig ikke hvad han vil, uddannelsesmæssigt. Men han er så småt gået i sin farfars fodspor. Nemlig at være foredragsholder, forfatter og rejseentusiast.

Jeg synes, det var et virkelig godt foredrag, hvor man kom hele vejen rundt. Og ja, når man har fulgt med dem under og efter rejsen og ikke mindst læst deres bøger, så har man jo ligesom fået alt at vide. Men det var noget andet at høre det live og se dem live!

Jeg var i hvert fald noget starstruck, da jeg så dem. Især da jeg stod lige foran dem og fik talt med dem. Det var en vild oplevelse og jeg var helt høj resten af aftenen. Glæder mig i hvert fald til at følge deres næste rejse. 🙂

Kurs mod fjerne kyster

Kurs mod fjerne kyster Kurs mod fjerne kyster

Kurs mod fjerne kyster Kurs mod fjerne kyster Kurs mod fjerne kyster

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.