For en uge siden var jeg på Gran Canaria sammen med min Bedste. Og ja, jeg har været der en del gange. Men hver ferie har sit formål, og denne havde også et. Uanset hvad så var det bare dejligt med ferie.

Dejligt med ferie

Total afslapning

Denne gang drejede ferien sig om total afslapning. Der var ikke noget vi skulle se eller gøre, udover at slikke sol og læse bøger.

Dette var faktisk også min Bedstes 70 års fødselsdagsgave, og hvilket bedre tidspunkt at indløse den på. Vi var det samme sted som vi plejer, når vi besøger Gran Canaria – Playa Del Inglés. Vi kender til det hele, så der var ikke noget vi skulle se som turister, for det har vi ligesom set og oplevet.

Solen skinnede og himlen var stort set blå hele tiden. Men den tidlige forårssol er meget stærk, så man skulle også lige passe lidt ekstra på. Ligesom herhjemme i Danmark, hvor vi også kan mærke forskel på forår og sommer. Den ene er mere stærk end den anden. Og når vi blege danskere tager ned til syden for at nyde solens varme og stråler, skal vi passe ekstra på, at vi ikke bliver forbrændt.

Jeg har prøvet det på den hårde måde et par gange, men denne gang passede jeg meget på. Så jeg blev overhovedet ikke rød eller forbrændt denne gang! Jeg blev dog heller ikke særlig brun, men det gør jeg normalt heller ikke. Folk der kender mig kan dog se, at jeg har fået farve, og det er godt nok for mig. 😉

Dejligt med ferie Dejligt med ferie Dejligt med ferie Dejligt med ferie Dejligt med ferie

Karneval i byen

For første gang oplevede jeg karneval og den kæmpe parade med festklædte mennesker. Jeg har heller ikke oplevet den herhjemme i DK, men jeg kender godt til arrangementet. Endelig fik jeg så lov til at opleve det first-hand.

Karnevalet var dog ikke helt som det vi kender herhjemme. Der var musik, flotte kostumer og glade mennesker. Men det havde været der en hel måned og ikke bare en dag. De har både et karneval i marts og gay-parade i maj.

Det sluttede i den weekend vi var dernede. Om lørdagen var det lige ud på gaden, hvor vi boede. Så der var virkelig gang i den med høj musik, trommer og fløjter. En større parade har jeg aldrig oplevet i mit liv. Det var utroligt flot.

Dejligt med ferie Dejligt med ferie Dejligt med ferie

Da vi skulle spise, valgte vi et sted lige over på den anden side af gaden, hvor de kørte. Det var lidt besværligt at komme over gaden, men det lykkedes os. I den første del vi så, var der små børn og familier med i paraden. Da mørket kom og vi var færdige med at spise, stod vi ude på gaden og så hvordan det ligesom havde ændret sig. Nu var det unge og voksne, der gik i paraden. Der var stadig et par enkelte klapvogne og små børn med deres forældre, men de stod ude i siden ligesom vi gjorde og så på.

Så er der sørme karneval i byen

I underholdningens tegn

Foruden karnevalet, som holdt fest til langt ud på natten og som sluttede af om søndagen nede på stranden, oplevede vi også en meget underholdende tjener nede ved stranden. På “caféen” Ciao Ciao, der ligger ved Maspalomas stranden.

Vi har siddet der før og har også oplevet tjeneren, men slet ikke på denne måde. Hver gang han skulle hælde noget alkohol op i et glas, dansede han rundt om sig selv. Bagefter tog han flasken på hovedet og dansede til musikken. Han tog også en plante på hovedet, en virkelig stor maximum flaske på hovedet og til sidst klædte han sig ud som Shakira.

Han havde også det mest fantastiske grin. Det var ligesom at høre en tegnefilmsfigur grine på den mest sjove måde. Meget kort og højt. Det var i hvert fald meget underholdende. Tror ikke min Bedste har moret sig så meget i virkelig lang tid. Ikke fordi hun ikke griner eller morer sig, men det er lang tid siden hun har grint så meget, at hun næsten fik ondt i maven.

Den sjove tjener

Der var også et andet tidspunkt, hvor vi sad og fik en lille drink i Yumbo Centeret. Min Bedste troede, der var en bod, hvor man kunne blive fotograferet iklædt forskellige kostumer, men det viste sig at være noget helt andet. Det var nemlig en bod, hvor man kunne købe udstyr, såsom kostumer og andet sexudstyr.

Jeg kunne ikke lige til at starte med se hvad det var hun mente, men da jeg så fandt ud af det, så kunne jeg så fortælle hende hvad det var. Og det kunne hun så godt se, så det grinte vi så lidt af sammen.

Og inden man så sig om, var ferien forbi. Vi skulle hjem til hverdagen igen. Ikke mindst skulle jeg hjem til mit nye job igen. 🙂

Men det var dejligt med ferie for en gangs skyld, og for slet ikke at tale om at få lidt varme og sol i denne kolde tid. Glæder mig allerede til næste tur.

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.