Projekt Gåture

Jeg har altid holdt af at gå ture, og måske nu mere end nogensinde. Derfor har jeg startet projekt gåture.

For det første så har jeg sat mig for at gå halvmaraton til Ecco Walkathon til næste år. Turen er på de der 21,6 km, så det skal jeg jo træne mig stille og roligt op til. Ved godt der er lang tid til, men det er bedre at få gået nogle kilometer allerede nu. 😀

Projekt Gåture

Projekt gåture

Projekt gåture går i sin simple forstand ud på, at jeg skal ud at gå nogle ture hver dag. Eller jeg skal i hvert fald forsøge at gøre det hver dag. Lige så snart jeg er inde i en god rytme begynder jeg at lægge flere og flere kilometer på turene.

Jeg har altid godt kunne lide at røre min krop. Jeg gik til dans i 20 år, jeg har gået til svømning, badminton, rytmisk gymnastik og petanque. Så begyndte jeg at løbe, hvilket gik godt indtil jeg ikke længere følte jeg havde tid. Så har jeg været i fitness centre, men mistede interessen. Og det seneste jeg gik til var pilates på reformermaskine. Det var virkelig godt og sjovt, men for dyrt.

Efter vi gik Ecco Walkathon opstod min interesse for gåture igen igen. Så derfor startede jeg på tanken om at gøre det til et projekt for mig selv.

Gåture overalt

Alle steder jeg har rejst hen har jeg gået byen rundt og især tyndt. Man oplever en masse ved at bevæge sig i byrummet fremfor at køre i bus eller bil. Eller for den sags skyld cykle rundt i byen. I hvert fald på en anden måde.

Jeg har både gået med musik i ørene og uden, og det sidste har jeg gjort nu de sidste 14 dage. Og det er virkelig rart. Når jeg har musik i ørerne så forsvinder jeg væk til et andet sted, hvilket kan være rart. Men jeg vil faktisk sige, at jeg får mere ud af mine gåture uden musik. Jeg hører nye lyde og alt det der sker eller er omkring mig. Men jeg lægger også mere mærke til bygningerne, tingene og området jeg bevæger mig i.

Når jeg ikke høre musik, så høre jeg jo mig selv og de mange tanker det flyver rundt i hovedet på mig. Det kan være godt og ondt, men har kun oplevet det være en god ting. Jeg får fx ideer til min blog.

Det er faktisk en form for meditation for mig.

Projekt Gåture Projekt Gåture Projekt Gåture

Prioritering

Man kan også sige, det handler om prioritering. For ikke så lang tid siden, så var én jeg kender med i et løbemagasin, hvor hun blandt andet fortalte om hvordan hun har kunnet klare flere halve og hele maratonsløb, det handlede om at prioritere sine løb. Hun kan også mærke en forskel i hendes hverdag efter hun startede på at løbe stort set hver dag.

Jeg ved godt hvad hun snakker om. Uanset hvad vi foretager os, så kommer det an på hvordan vi prioriterer det. Det kan være svært, men det er sådan set kun én selv, der gør det sværere end hvad det egentlig er. Derfor forsøger jeg også at prioritere min daglige gåtur.

Jeg går ikke ture for at tabe mig eller komme i bedre form. Jeg gør det for at få tankerne på rette spor, blive luftet (få noget frisk luft og ilt til hjernen) og få rørt kroppen. Og så selvfølgelig fordi jeg kan lide det. Det kræver ikke så meget. Derudover så sover jeg faktisk også bedre om natten. Det gør altså et eller andet ved mig. Det er en rar følelse. 🙂

Projekt Gåture
Et egern på vejen

Projekt Gåture Projekt Gåture Projekt Gåture Projekt Gåture

Projekt Gåture
Karlslunde Søen

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.