Du kender sikkert klassikeren “Midt om Natten”, og du har sikkert også hørt, at de har lavet en “Midt om Natten – Musical”. Hvis ikke du har set filmen eller hørt om musicalen, så har du gået glip af noget, synes jeg.

I sidste uge var jeg inde sammen med min Bedste og se musicalen i Tivolis Koncertsal. Vi nåede det lige inden forestillingen stoppede med at spille i Tivoli. Og jeg må sige, vi fik én på opleveren. Det var simpelthen fantastisk!

Midt om Natten

Midt om Natten

Der er ikke mange, der ikke har set kultfilmen og klassikeren “Midt om Natten” fra 1984. Der er i hvert fald ikke mange jeg kender, som ikke har set den.

I filmen ser vi Kim Larsen og Erik Clausen i hovedrollerne, som hhv. Benny og Arnold. De bliver smidt ud af huset af politiet, da en politiker har forlangt det. Men de barrikerer sig og der opstår vold mellem BZerne og politiet. Det hele ender med, at de bliver smidt ud af huset. Benny og Arnold møder hinanden igen, hvor de sammen finder ud af at opbygge en fristad, som de kalder for “Haveje”.

Her får de bygget et lille samfund op sammen med de andre, der også blev smidt ud af huset på Nørrebro. De laver en café med live-musik, hvor selvfølgelig Benny (Kim Larsen) synger og spiller de kendte sange såsom “Susan Himmelblå”, “Haveje”, “Papirsklip” og “Kvinde min”. Sange, som Kim Larsen har skrevet specielt til filmen.

Venskabet mellem Benny og Arnold bliver sat på prøve igennem store dele af filmen, især i den sidste del. Her kæmper de ikke kun mod politikeren og politiet, men også mod rockerne. Der er en dramatisk afslutning på filmen, og ikke ligefrem en lykkelig slutning. Men det gør den ikke mindre god. 😉

Midt om Natten – Musical

Musicalen er jo en ny fortælling af filmen, men alligevel er den noget anderledes, dog på den gode måde. De har også valgt at have flere af Kim Larsens andre kendte sange med i forestillingen.

Selve fortællingen er noget mere nutidigt og moderne. Og det kan godt være lidt forvirrende at følge med i starten. Men det er fordi man ser Arnold som gammel og på plejehjem. Han tænker tilbage på tiden sammen med Benny og de andre på “Haveje”.

Susan Himmelblå har fået en søn, Christoffer, som rydder op i hendes gamle ting og på den baggrund opsøger Arnold på plejehjemmet. Altså et rigtigt plejehjem er det nu ikke, det er ligesom fristaden “Haveje”, hvor man passer sig selv. Men altså Arnold viser Christoffer hvordan det hele startede og endte. Her får man så de berømte klip fra filmen “Midt om Natten”.

Jeg må sige, det var svært at sidde stille igennem hele forestillingen, men vi formåede det allesammen. Så synes jeg også, det var virkelig fedt den måde skuespillerne fik publikum med. Der er fx en scene, hvor Arnold skal i fjernsynet sammen med politikeren, her fungerede vi som et reelt publikum. Det var vildt sjovt og fedt.

Og så kan man jo ikke komme uden om de fantastiske sangere og skuespillere! De var så fantastiske, at man sad og fik helt gåsehud (eller jeg gjorde i hvert fald). 😀

Rekvisitterne og lydeffekterne var også helt fænomenale, ligesom live-bandet også var det. Alt i alt, var det en helt igennem fantastisk oplevelse, og jeg blev helt høj af den både under og efter forestillingen. Det hele gik så hurtigt, og jeg sad bagefter med en følelse af, jeg ville have mere. Ja, jeg ved godt, jeg er lidt grådig, men altså det var sådan jeg havde det. Og sådan har jeg det faktisk stadig. Jeg vil stadig meget gerne ind og se den igen!

Nåede du ikke og se den i Tivoli, så bare rolig, der er stadig mulighed for at se den. De tager nemlig på turné rundt om i det danske land, se hvor her. 🙂

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.