Bent Fabricius-Bjerre og LiveStrings

I onsdags var jeg inde og opleve en levende legende i DR Koncerthuset,  Bent Fabricius-Bjerre & LiveStrings. Det var en kæmpe og gåsehudsagtig oplevelse for mig. Der blev både grint og grædt i løbet af aftenen.

Bent Fabricius-Bjerre & LiveStrings

Det var en fødselsdagsgave til min Bedste, en lidt tidlig fødselsdagsgave, men en ret god én af slagsen, hvis jeg selv skal sige det. 🙂

En levende legende

Det er 20 år siden, at Bent Fabricius-Bjerre sidst gav koncert i København. Og nu var det med et nyt samarbejde med LiveStrings. De har lavet et nyt album, hvor de spiller de kendte sange/melodier som han har komponeret.

Det er et nyt samarbejde, der er blevet stablet på benene mellem de to. Cellospilleren, Live Johansson, i LiveStrings kendte ikke til Bent i forvejen, men skulle spille sammen med ham i et andet arrangement. Hun syntes, han var så god, at hun godt kunne tænke sig at lave et eller andet sammen med ham og LiveStrings. Det kom der så en plade ud af – “Natsværmeri”.

Det var den plade de spillede ud fra til koncerten. Derudover var det også en hyldest til Bent og hans store karriere. Der var en god blanding af hans velkendte numre, og han fortalte løbende anekdoter, der beskrev numrene og tiden de blev skrevet i.

Vi sad ret godt, hvor vi havde udsyn til hans klaver. Jeg kunne bl.a. se, at der var tre stykker papir på hans nodeholder. Én side med noder på, to sider med noter på. Det vil sige, at han spillede på gefühlen og efter hans hukommelse, altså musikken og takterne sad i fingrene på ham. Det var ret imponerende!

Bent Fabricius-Bjerre & LiveStrings Bent Fabricius-Bjerre & LiveStrings Bent Fabricius-Bjerre & LiveStrings Bent Fabricius-Bjerre & LiveStrings

Bevægende øjeblikke

Det er svært for mig at sige, det øjeblik hvor han spillede den eller den melodi var simpelthen enestående, for det var de alle sammen på hver deres måde. Men jeg vil sige, jeg fik virkelig gåsehud og blev meget bevæget, da de sluttede af med Matador. Der skete et eller andet hos mig. Tror selv det var en blanding af det hele, men uanset hvad blev den virkelig smukt udført.

Jeg sad i hvert fald og fældede en del tårer, ikke kun fordi det er en virkelig smuk melodi og en historisk melodi. Det er en melodi, som jeg har hørt rigtig meget derhjemme lige siden jeg var barn, og så er min Bedste utrolig glad for Matador, så den melodi betyder rigtig meget for os begge.

Gæsteoptrædener

De havde også tre andre gæsteoptrædener med sig på scenen. Blandt andet Michala Petri, blokfløjtespiller, som min Bedste vidste hvem var. Hun fortalte mig, at Michala havde i sin unge dage spillet sammen med Victor Borge. Han havde formået at hylle hende helt ud af den, så hun ikke kunne koncentrere sig om at spille videre. Det skulle efter sigende have været ret morsomt.

Jeg har ikke kunnet finde det præcise øjeblik, som min Bedste tænkte på. Men jeg har fundet et klip fra koncerten, hvor man kan få en fornemmelse af, hvor svært det har været at skulle koncentrere sig, når man spillede koncert sammen med Victor Borge.

Derudover spillede Bjarke Mogensen på accorden og Mathias Heise på mundharmonika. Sidstnævnte har jeg oplevet spille live inden han blev danmarkskendt. Han er virkelig et kæmpe talent og geni på en mundharmonika. Hvis ikke du har hørt eller set ham spille endnu, så skal du gøre dig selv den tjeneste at gøre det. Det er en helt magisk og imponerende oplevelse!

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.