For snart en uge siden var Stevns Turistforening, Fødevarenetværk og Åbne Artelierdøre inde i København. De var derinde for at fremvise de gode og mange forskellige sider af Stevns via råvarer og kunst. Som både vi (mit arbejde) og andre medier skrev: “Stevns indtog København”.
Jeg begyndte at arbejde i Stevns Erhvervsråd for små 14 dage siden, og da jeg startede fik jeg at vide, at der om en uges tid ville være et fremstød i København. Her skulle jeg stå for markedsføringen og kommunikationen.
Der skulle laves annonce til avisen og sociale medier, opslag til Facebook og pressemeddelelser til diverse medier. Jeg startede om mandagen, og det meste af det skulle være klart om onsdagen (der var der deadline kl. 12.00). Det var lidt overvældende, men samtidig også ret fedt at komme igang med noget.
Stevns indtog København
Til fremstødet ville der være en masse forskelligartede kunstværker at se i Kulturtårnet. Ligeså snart man kom ind kunne man se flotte tegninger og skulpturer fra lokale kunstnere fra Stevns.
Når man gik op ad vindeltrappen kunne man høre tonerene fra den Reumertnominerede teaterkoncert KLINT – Lyden af en verdensarv. Helt øverst oppe, hvor man kan se en stor del af København, kunne man se flotte koraller og fortolkninger af Stevns Klint.
Nede ved kajen ved Knippelsbro, kunne man købe lækre råvarer og specialiteter fra Stevns. Der var alt fra krydderurter til mjød til æblemost til koldkrigsskinke til frisk opgravet jordbær. Det hele duftede, smagte og så godt ud.
Og det hele fik en fantastisk opbakning fra nær og fjern. Der var mange, der var blevet nysgerrige efter at have set det på de sociale medier. Andre var bare nysgerrige, når de gik vejen forbi. Det var både danskere og turister.
ANNA af Bøgeskov
I 1660 begyndte nogle lokale sejlere (handelsmænd) at sejle fra Stevns og ind til København med korn. Senere udvidede de forretningen til fjerkræ, kalve, frugt, grønt og oste. Den gik i arv fra far til søn.
I 1928 køber familien Christiansen en ny båd “ANNA” af Bøgeskov, som skulle sejle dem frem og tilbage med lokale varer. Det gjorde de frem til 1962, hvorefter den blev omdannet til en stationær handelsbod ved Chr. d. fjerdes bro. Her lå den til 1996, hvorefter Ole Christiansen sælger båden videre til en lystsejler.
Siden da har “ANNA” været under kærlig pleje hos sin nye skibsejer. Han har stadig meget tæt forbindelse med familien Christiansen, og for et par år siden sejlede han med sin familie til Bøgeskov. Dette var første gang, at “ANNA” lå i selve havnen. Når varerne blev læsset ombord på skibet, var det ikke muligt at sejle hende ud af havnen, da hun ville ligge for dybt i vandet.
I forbindelse med arrangementet var det lykkedes os at få “ANNA” i brug for en sidste gangs skyld. Der blev læsset varer ombord på skibet, som normalt ligger omme bag Operaen, og så skulle den sejle ind til Knippelsbro. Og jeg var ombord. 🙂
Det var et stort øjeblik for mig. Det er ikke alle der kan sige, at de har været ombord på et 90 år gammelt skib og endvidere sejlet med det. Men det kan jeg nu strege på min bucketlist. 😉
Hun var virkelig godt vedligeholdt – det havde også kun kostet omkring 250.000kr. at gøre hende i stand og taget lidt over 17 år. Det er noget jeg ikke vil glemme, for det var en fantastisk oplevelse.