ECCO Walkathon

I søndags var jeg sammen med min Bedste og hendes tidligere kollega inde og gå Ecco Walkathon. Det var første gang vi gjorde det, men det er ikke sidste gang, at jeg har gjort det. Glæder mig allerede til næste år. 🙂

ECCO Walkathon

ECCO Walkathon

ECCO Walkathon handler om, at man “går penge ind med fødderne”. For hver kilometer man går, donerer ECCO 7,50 kr. til enten Hjerteforeningen eller SOS Børnebyerne. Man bestemmer selv, hvilken af de to organisationer, der skal modtage ens bidrag. Man kan vælge én af dem eller begge.

Siden 1999, hvor det første ECCO Walkathon blev afholdt, har mere end 490.000 deltagere “gået penge ind” i hele verden. Der er blevet gået, hvad der svarer til 10 gange rundt om kloden og indsamlet 32 millioner kr. til en række velgørende formål. Sidste år blev der i Danmark gået over 1,1 mio. kr.

Det foregår i 4 byer her i Danmark: København, Odense, Aarhus og Kolding. Men det foregår ikke kun her i Danmark, det findes over hele verden. Og alle steder går man penge ind til et godt formål og velgørenhed.

Der er forskellige ruter man kan gå. Sidste år havde ECCO Walkathon tilføjet en ny rute, nemlig halvmaraton. I år var det så blevet maraton der var den nye rute. Derudover er der 4 andre ruter på henholdsvis 6, 8, 9 og 10 km.

Café Latte turen

Vi havde valgt Café Latte ruten på 8 km. Der stod til at starte med, at ruten var på 7-7,5, men den var lige blevet løftet til 8 km. Det gjorde nu ikke så meget, for det handlede jo bare om at gå.

Det var godt vejr, og stemningen var god. Og så var det en rigtig god rute. Man kom mange steder hen. Nogle steder, som jeg ikke selv havde set før og så kom man rundt de steder, hvor man kunne få en god kop kaffe. 🙂

ECCO Walkathon

Jeg havde ikke trænet op til det, og det synes jeg måske heller ikke var nødvendigt. Altså jeg kunne sagtens mærke det i fødderne og benene, men ikke noget der gjorde ondt som sådan. Heller ikke dagen efter kunne jeg mærke noget som helst. Jeg var bare træt.

Det var virkelig hyggeligt, og jeg skal helt sikker med til næste år. Der har jeg allerede besluttet mig for at skulle gå halvmaraton på 21,6 km. Så det skal jeg nok have trænet mig op til. For det tror jeg ikke, jeg bare kan gå uden problemer.

God underholdning

Årets konferenciers var Martin Brygmann og Jacob Riising. De fortalte om arrangementet og inviterede forskellige repræsentanter med op på scenen. Søren Pilmark kom og fortalte om SOS Børnebyerne og hvad pengene ville gå til.

ECCO Walkathon

Hjerteforeningens direktør kom sammen med 3 børn med hjertesygdom og fortalte hvad pengene blandt andet ville gå til, hvis man satte kryds ud for dem. Sidste år havde de arrangeret en camp, hvor børnene med hjertesygdomme kan være sammen og have det sjovt. Vi så en lille video derfra og hørte tre af deltagerne fortælle om det selv.

ECCO Walkathon

Martin Brygmann og Jacob Riising hjalp også deltagerne med at varme kroppen og leddene op til deres rute. De improviserede en hel del, hvilket var ret godt og naturligt, og fik ikke mindst smilene frem hos de fleste deltagere. Jeg synes i hvert fald, at de var sjove og passende i forhold til, at det også var et familiearrangement.

ECCO Walkathon

Derudover så var der i løbet af eftermiddagen også musikalsk underholdning med blandt andre Tøsedrengene. Og så var der også en masse andre aktiviteter rundt omkring og på Kastellet, hvor både start og målet var.

Alt i alt et virkelig godt arrangement og en virkelig hyggelig måde at være sammen med sin familie på, og ikke mindst en god måde at bruge sin søndag på. 🙂

ECCO Walkathon ECCO Walkathon

Isabell Valentin Pedersen

Jeg elsker at opleve nye ting og steder både i udlandet og hjemme i DK. Derudover har jeg en stor passion for sociale medier og markedsføring.

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.